Sandra Bolte
08/02/2023
8 min
0

Breng je potentieel in bloei en ga samen met je kind stralend de nieuwe tijd tegemoet

08/02/2023
8 min
0

Wat kinderen nodig hebben in deze overgangstijd

Gebalanceerd leven vanuit verbinding met je Innerlijk Kompas. Je potentieel tot bloei brengen en stralend je eigen plek innemen. Een positief rolmodel voor kinderen zijn en hen helpen puur op te groeien waarbij ze moeiteloos leren manifesteren… Een sprookje of reële mogelijkheid?

De Maya cultuur is een hoog ontwikkelde beschaving die in Midden-Amerika is ontstaan. Vanuit hun verbinding met de planeten, zon, sterren, maan en melkweg (Hunab ’Ku)   zijn een aantal onvoorspelbaar precieze kalenders ontstaan. De Tzolkin is er één van en dit krachtige, zelfhelende Maya gedachtegoed is sinds 1996 beschikbaar bij ons in het Westen èn nog altijd dagelijks actief.

Kinderen verbinden zich makkelijk met de dagenergie van de Tzolkin. Het helpt hen in verbinding te blijven met de eenheid en heelheid van waaruit ze zijn ontstaan. De Tzolkin brengt je immers rechtstreeks in contact met de Bron.

De visie van de Maya’s is dat we, wanneer we meer naar onze kinderen kijken, allemaal weer vanuit die verbinding met de Bron kunnen leven. Hiervoor moeten we de weg van ons hoofd (mind) naar ons hart (intuïtie) gaan.

Het goede nieuws hierbij is dat we in het gaan van deze weg, van onze kinderen kunnen leren. Zij leven ons hierin voor. Waarom je dat zou doen? Leven vanuit verbinding met je hart brengt magie, balans, vreugde en rust. Precies wat onze kinderen graag willen zien bij ons en waardoor ze zelf deze verbinding kunnen behouden!

Post-moderne tijd

In deze tijd zie ik in mijn werk in de praktijk van Puur Therapie en Coaching veel kinderen en jongeren die ‘losgeslagen’ zijn. Ze denken alles te mogen zeggen. Hoe kwetsend een mening ook mag zijn voor een ander, ze denken er recht op te hebben. Omgaan met een ‘nee’ vinden ze moeilijk. Laat staan dat ze verliezen tijdens een spelletje. Hun lontjes zijn kort en het moet gaan zoals zij het willen, anders worden ze boos of opstandig. Dit stoppen ze niet onder tafels of stoelen, nee erger, ze schreeuwen het van de daken en zijn overtuigd van hun gelijk. Voor hun omgeving is dit lastig.

Veel volwassenen zien de kinderen in deze tijd als hun gelijke. Ze zijn niet tegen ze opgewassen en durven ze niet te begrenzen. Zo bekrachtigen ze onbewust het opstandige en narcistische gedrag.

Wat hebben kinderen nodig?

De Maya’s vertellen ons dat we leven in eenheid met alles wat er is. Vanuit deze eenheid zijn er 20 oer-eigenschappen (zonnezegels) die bij je horen. Elke oer-eigenschap bestaat uit zowel een licht- als schaduwkant. Hoe meer wij als volwassenen beide kanten in onszelf omarmen en integreren, hoe beter wij onze kinderen kunnen begrijpen en begeleiden.

Kinderen hebben dus ouders nodig die een positief rolmodel zijn. Ouders die er als vader- of moedermens voor ze zijn met al hun kwaliteiten èn tekortkomingen. Maar al te vaak zie ik ouders in hun ouderrol zitten: ‘Denk aan dit… Pas op voor dat… Waarom heb je dit vergeten… Het hoort dat je om 17 uur… enz’. Wat kinderen van ze vragen is echter heel wat anders.

Als ouder gaat het er vooral om dat je ‘echt’ mag zijn. Dus heb je verdriet, dan huil je. Ben je boos, dan laat je het door je heen ‘bozen’. Ben je blij, dan lach je. Door open en kwetsbaar te leven ben je duidelijk voor je kind. Hij ziet dan geen tegenstrijdige signalen: ‘Mama doet opgewekt maar ik voel dat ze moe en geprikkeld is.’ Kinderen doen dit van nature, totdat ze van ons, volwassenen, hebben afgeleerd dat het oké is om boos te zijn, te huilen of bang te zijn.

Ik weet nog goed dat onze kinderen peuter en kleuter waren. Met behulp van een therapeut die we destijds (2004) bezochten, werd ik me bewust van het feit hoe vaak ik tegen mijn kinderen zei als ze huilden: ‘Stil maar. Rustig maar’ en vervolgens zo snel mogelijk naar een oplossing zocht zodat hij zich weer fijn zou voelen.

Jonge pioniers

Wanneer we kinderen van jongsaf aan in verbinding met hun puurheid en zielstalenten laten leven, groeien ze op als pioniers. Een pionier is niet bang. Hij gebruikt zijn nieuwsgierigheid, onbevangenheid, moed en wijsheid. Hij gaat als het nodig is van het gebaande paadje af. Hij onderzoekt de mogelijkheden en volgt zijn verlangen.

Dit is wat kinderen doen als ze 1 a 2 jaar zijn en een gezonde hechting hebben meegekregen. Ze leven vanuit verbinding met de Bron en voelen zich één met alles en iedereen. Hij volgt zijn hart en wanneer hij wil bouwen, pakt hij de blokken en wanneer hij naar buiten wil, pakt hij zijn jas. Wanneer ze boos zijn, laten ze dat horen en wanneer ze pijn hebben, huilen ze. Dit blijven ze doen wanneer ze daarin door hun ouders voorgeleefd worden.

Bewustzijn

In deze huidige overgangstijd wordt van ouders meer dan ooit om bewustzijn gevraagd. Bewust ‘zijn’ van hoe je reageert, welke (onbewuste) verwachtingen je hebt of welke (onbewuste) angsten je drijven.

Daar waar je niet vanuit je hart leeft, zal je kind je spiegelen. Hij doet dit door onhandig of moeilijk gedrag, emoties of ziekte. Het is de kunst om daar ‘doorheen’ te kijken en de onderliggende boodschap er achter te zien.

De oer-eigenschap Witte Spiegel uit de Tzolkin vertelt je namelijk dat wat je mooi vindt aan de ander, iets in jezelf is wat geïntegreerd mag worden. Dat wat je moeilijk vindt aan een ander, vraagt in jezelf om transformatie. Het is niet het moeilijke gedrag van je kind waar je last van hebt. Het is een eigen (onbewust en verdrongen) deel dat je via je kind herkent en in jezelf tot heling wil komen.

Innerlijk Kompas

Leven vanuit je pure zelf, met je Innerlijk Kompas als navigatie, is wat ons naar een meer liefdevolle, nieuwe wereld brengt. Dit boekje wordt vanuit je geboortedatum geschreven en geeft inzicht over wie je werkelijk bent. Je ontdekt het plan van je ziel, je levensthema, bedoeling en hoe je uit oud en niet-helpend gedrag stapt.

Voor kinderen is hiervoor het IK-KOMPAS ontwikkeld. Beide laten je zien hoe jij bijdraagt aan een liefdevolle, harmonieuze wereld en hoe je in je kracht komt. Voorbeelden van vragen die je in je kompas kunt lezen zijn:

In hoeverre leef jij vanuit vertrouwen? Geloof je dat het Universum je altijd geeft wat je nodig hebt zelfs als alles tegen lijkt te zitten? Dit is het oer-vertrouwen dat vanuit de Tzolkin bij de ‘Rode Draak’ hoort.

De ‘Witte Wind’ vertelt je dat het tijd is dat er een frisse wind over de wereld gaat waaien. Dat we de verbinding met Spirit dienen te herstellen en bedoeld zijn om geïnspireerd te leven. Dat je je laat horen, ook al denkt iedereen anders.

Of neem de Witte Wereldoverbrugger, die staat voor de overgave. Durf jij de controle los te laten en vanuit overgave en ontspanning te leven?

In mijn eigen leven is in de afgelopen 3 jaar veel veranderd door dit nieuwe bewustzijn dat hoort bij mijn Innerlijk Kompas. Ik heb ontslag in het onderwijs genomen en durfde mijn hart te volgen.

Ik leerde loslaten en hoe overvloed, door me daarvoor open te stellen, er dagelijks is.

Ik kwam hier niet door iemand anders die ik als voorbeeld had, maar door de inzichten vanuit mijn Kompas boekje, mijn ‘energetische Blauwdruk vanuit mijn geboortedatum en de Mayakalender geschreven. Dit boekje geeft me telkens weer nieuwe inzichten over hoe te kiezen, waar mijn valkuil ligt, welke oplossing ik nodig heb en hoe ik uit terugkerende patronen stap… hoe eng ik het ook vind om te gaan doen.

Ik leerde de boodschap begrijpen van wat het leven me via mijn emoties vertelde. Ik stapte in mijn innerlijke autoriteit.

Met behulp van het krachtige, zelfhelende Maya gedachtegoed ontdekte ik waar ik mijn kracht en energie weg gaf. Hoe ik verwijderd was van mijn pure kern en hoe ik mijn frequentie en potentieel kon verhogen.

We zitten allemaal in een proces om ons te herinneren dat we ons eigen levensverhaal schrijven.

De Mayakalender geeft inzicht of je dit vanuit het licht òf de schaduw in jezelf doet.

Je ontdekt waar je nu staat en of dit in lijn is met je pure kern, je essentie, of niet.

Dit IS de evolutie, de overgangstijd waar we nu in zitten. Je opnieuw verbinden met je grootsheid, het sprankelende licht dat je bent.

Daarom tour ik dit zomer met de camper door Nederland om ook jou, vanuit je geboortedatum, kennis te kunnen laten maken met een gedeelte van je Innerlijk Kompas. Als bonus staan we zondagmiddag 27 augustus bij PURE CHILD in België – Stekene.

Ben je ouder, leerkracht, (kinder)coach of (jeugd)hulpverlener en wens je in je gezinsleven of professioneel handelen een verdiepingsslag te maken door naar de kern te gaan? Meld je dan nu aan via onderstaande link!

Richting

Kinderen hebben richting in hun leven nodig. Ze vragen van jou om liefde, vrijheid, openheid en begrenzing. Het zijn wijze zielen die met hun eigen ervaring uit vorige levens bij je gekomen zijn. Dit wil niet zeggen dat je ze helemaal vrij moet laten.

De oer-eigenschap ‘Blauwe Adelaar’ heeft een ruime visie. Een adelaar ziet het grote plaatje. Hij leeft vanuit het grote geheel en ziet van daaruit de kleinste benodigdheden. Daar waar het om de veiligheid en het emotionele welzijn van kinderen gaat, zal hij begrenzen en assertief zijn. Daarmee vertelt hij kinderen dat ze belangrijk voor hem zijn en dat hij meer kan overzien dan hun prille, korte-termijn bewustzijn.

Dan hebben we ook nog de oer-eigenschap die staat voor strijdvaardigheid. Hierbij hoort de ‘Gele Krijger’. Met zijn intelligentie en wijsheid strijd hij voor de goede zaak. Hij weet dat je geluk niet uit een boek kunt leren. Geluk ontstaat wanneer je in verbinding staat met je innerlijke stem en je laat leiden door je innerlijke autoriteit. Hij bereikt dit door veel vragen te stellen.

Kinderen hebben het dus van volwassenen nodig om open vragen te krijgen. Dit zijn vragen die beginnen met: wie, wat, waar, hoe en wanneer. Dat we als volwassene leren om niet te snel in te vullen, adviezen te geven of vanuit een aanname te handelen.

Waarom vragen zijn bij kinderen minder geschikt. Hierdoor klappen ze vaak dicht omdat het impliceert aan een schuldgevoel: ‘Heb ik het weer niet goed gedaan?’ Mijd deze dus liever.

Manifesteren

Naast de 20 oer-eigenschappen heb je ook 13 scheppingskrachten ter beschikking waarmee je de toekomst kunt aantrekken zoals jij wilt. De belangrijkste hiervan voor jou hoort bij je geboortezegel.

Meer dan ooit vraagt het leven om stuurman van je eigen leven te worden. Met behulp van de wijsheid van de Maya’s kunnen we de overstap van leven vanuit slachtofferschap naar kracht maken. Van overleven naar leven. Van macht naar overgave.

Je ziel is leidend in je leven. Ontdek met behulp van het gedachtegoed van de Tzolkin het waarom van de gebeurtenissen in je leven nu. Leer je les en laat vervolgens los wat je niet langer dient. Onze kinderen zullen je er dankbaar voor zijn.

Unieke kern

Jonge pioniers leven vanuit verbinding met hun innerlijk kompas. Ze weten wie ze zijn en wat ze hier te doen hebben. Wanneer je vanuit jouw persoonlijk Innerlijk Kompas boekje weet wie je werkelijk bent en hoe je je eigen pad loopt, kleurt de wereld lichter. Vanuit liefde en verbinding leef je je eigen kleur en breng je dat wat bij jouw unieke kern hoort. De wereld snakt naar jonge pioniers, naar transformatie en vernieuwing. Daarvoor heeft hij de steun en hulp nodig van volwassenen. Die volwassene ben jij!

Meer weten over de Holland Tour? Check deze link voor de data en locaties en kom gezellig langs wanneer we bij jou in de buurt zijn! Tour Holland (tzolkind.nl)

In Lak’ech,

Sandra Bolte

Therapeut, Coach, ontwikkelaar Innerlijk Kompas en Tzolkind Academy

Het is mijn missie dat kinderen PUUR opgroeien vanuit verbinding met hun zielstalenten. Hiervoor hebben ze positieve rolmodellen nodig… jou!
 Heel het-kind-in-jezelf, reset je onderbewustzijn en trek als een magneet een positieve toekomst aan. Ontdek hoe je vanuit het plan van je ziel in 13 stappen creert en het leven manifesteert waar jij naar verlangt. Hoe word jij die inspirator die vanuit verbinding met hoofd, hart, lichaam èn ziel het verschil voor onze kinderen maakt? Je leert het vanuit mijn 10+ ervaring als Holistische Therapeut en 20+ ervaring in het onderwijs, vanuit de combinatie met de Quantum Fysica in de online Tzolkind Academy. Deze is sinds 2022 in ontwikkeling als dé online plek voor inspiratie, cursus en training voor het worden van je pure zelf en het vinden van balans in je leven.   

Via de link kun je je (nu nog) gratis aanmelden: Tzolkind - Login

 

Reacties