Ieder kind wil niets liever dan gehoord en gezien worden vanuit zijn pure kern!

Help ze leven vanuit verbinding met hun ziels-talenten en mogelijkheden

Prenten-leerboek

Dit Tzolkind boek is een feest van licht en herkenning voor je kind. Hij ontdekt zijn geboortezegel en talenten vanuit de Mayakalender. Jonge kinderen herinneren zich, vanuit hun natuurlijke verbinding met de Bron, eenvoudig hun pure kern.

Prijs: 29,50 euro

Ja, ik  bestel dit kleurrijke boek graag
voor een leven vanuit je kernkwaliteit en scheppingskracht

Waarom het Tzolkind Prenten-leerboek?

Hoi lieve jij,

De kinderen van deze tijd komen met een betere zielsverbinding op aarde dan wij kwamen. Ze hebben daarom meer moeite om zich aan te passen aan onze normen en waarden; ons systeem. Ze verlangen ernaar om gehoord en gezien te worden vanuit hun pure kern. Maar wie is hij dan? Dat ontdekt hij in dit prenten-leerboek! 

Ontdek zijn geboortezegel die bestaat uit een kleur, kernkwaliteit en scheppingskracht. Dit is verbonden met zijn innerlijke kracht en is het cadeau dat hij hier op aarde is.

Leer niet alleen je kind op een dieper niveau kennen, maar ontmoet ook het-kind-in-jezelf. Beschreven in het gedicht dat bij jouw geboortezegel hoort.

Jonge kinderen vinden het heerlijk om eruit voorgelezen te worden. De kleurrijke tekeningen die gemaakt zijn door Jeaan de Bont, brengen hen rechtstreeks in contact met de Bron.

Oudere kinderen tot 12 jaar vinden het leuk om vanuit het stappenplan hun eigen kleur, kernkwaliteit en creatiekracht te berekenen. Òf die van hun vriendjes!


In Lak'ech, ('Ik ben een andere jij' - Mayabegroeting)

Sandra Bolte

Prenten-leerboek #1: Kleur

   'Zie je kind in een nieuw licht en help hem de beste versie van zichtzelf te zijn.'

"Het mooiste dat je kunt worden is jezelf... (en alles zit al in je!) :-)"

We worden allemaal met onze eigen kleur geboren. Welke kleur bij jou hoort, ontdek je in dit boek. De mensen om je heen, helpen je vanuit hun eigen kleur om in je kracht te komen. je doet dat vanuit jouw kleur en kernkwaliteit (/zonnezegel) die daaraan verbonden is ook bij hen. Zo helpen we, zonder dat we het vaak doorhebben, elkaar. Iedereen laat namelijk een stukje van jezelf zien. 

Er zijn 4 verschillende kleuren. Elke kleur is met zijn eigen windrichting verbonden:

 • Rood hoort bij de kracht van het oosten en dat is beginnen. 
 • Wit hoort bij de kracht van het noorden en dat is verfijnen / details aanbrengen.
 • Blauw hoort bij de kracht van het westen en dat is veranderen en omzetten. 
 • Geel hoort bij de kracht van het zuiden en dat is rijpen en oogsten.
 • Een geboortezegel bestaat uit een kleur, toon en zonnezegel. Welke kleur hoort bij je kind?

 Ontdek de kernkwaliteit die bij je hoort

Prenten-leerboek #2:
Kernkwaliteit 

 'Je bent precies goed zoals je bentl'.

"Leer je kind te zijn zoals hij bedoeld is."

Je leest in dit boek over de 20 zonnezegels die bij jou horen. Ze staan voor een oer-eigenschap (talent) waarover jij beschikt. Ze willen graag alle 20 vanuit het licht, dat verbonden is aan je puurheid, geleefd worden. Je bent dan HEEL. Eén ervan heeft een speciale functie voor jou. Hij is verbonden aan je kernkwaliteit en geboortezegel.

De Maya’s praten in hun kalender, de Tzolkin, naast kleuren ook over zonnezegels en tonen. Deze kalender verbindt je met de HUNAB K’U, dit is de bron in het universum waar alle energie vandaan komt en weer naartoe gaat. Dit gaat via de zon. Vandaar ook de naam ‘zonnezegels’.

 • Er zijn 20 zonnezegels: van elke kleur zijn er 5. 
 • Elke zonnezegel staat voor een oer-eigenschap die jij bezit. 
 • Elke zonnezegel bevat een lichte- en schaduwkant; een kant die hoort bij je puurheid - en bij je niet-echte-zelf
 • Ze willen er graag allebei zijn :)
 • In het prenten-leerboek maken kinderen in gedichtvorm kennis met het licht van deze zonnezegels. 
 • Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de licht- en schaduwkant van de 20 kinderzonnezegels.
 • De toverspreuken (affirmaties) zijn bedoeld om dagelijks op te zeggen. Het werkt in op hun DNA waardoor ze hun kracht behouden.
 • Met als doel dat je het licht van elke zonnezegel (combinatie) in jezelf integreert. Je hebt dan HEEL.
 • De krachtkaarten zijn een prachtige aanvulling op het Tzolkind Prenten-leerboek. Je bestelt ze hier.

Opgroeien vanuit verbinding met de Bron

Prenten-leerboek #3: Tonen

"Jouw scheppingskracht is de sleutel naar jouw ware kracht".

"Ontdek dat wat je niet op school leert. Leer manifesteren."

Stem je af op de natuurlijke creatiecyclus die uit 13 tonen (scheppingskrachten) bestaat. Ze zijn verbonden aan de 20 zonnezegels en spelen ook een rol in je leven. Ze zorgen ervoor dat je wat gaat doen. Elke toon hoort bij een scheppingsfase.  Er is één speciale toon die bij jouw geboortezegel hoort. Dit is dè manier om met je kernkwaliteit om te gaan. Hiermee maak je er wat van, of niet. Dit is de energie van waaruit jij handelt.  

Tzolkind en achtergrondinformatie

over de 13 tonen

Toon 1

De ‘magnetische’ toon 1 frequentie waarvan de scheppingskracht is *aantrekken*. Ben je hiermee geboren dan weet jij weet wat je wilt en gaat daar voor. Als een magneet trek je, vanuit de juiste intentie, aan wat je nodig hebt. Ontvangen is je tweede natuur. Hierbij geldt: less is more.

Toon 2

De ‘lunaire’ toon 2 frequentie waarvan de scheppingskracht is *uitdagen*. Ben je hiermee geboren dan breng je evenwicht in een leven vol uitdagingen. Elk verhaal heeft 2 kanten en die maak je helder en zichtbaar. Ook jouw eigen andere kant zie je eerlijk onder ogen. Hierdoor overwin je obstakels en ervaar je balans.

Toon 3

De ‘elektrische’ toon 3 frequentie waarvan de scheppingskracht is *dienstbaar zijn*. Ben je hiermee geboren dan ben je graag in verbinding met anderen. Vanuit deze relatie activeer je en breng je samen wat nodig is om tot een oplossing te komen. Vanuit verbinding met je hart durf jij je ingevingen te volgen.

Toon 4

De ‘zelfbestaande’ toon 4 frequentie waarvan de scheppingskracht is *vorm bepalen*. Ben je hiermee geboren dan geef jij een plan je eigen vorm. Door het stellen van vragen krijg je duidelijkheid. Je bekijkt alles goed. Zo ontstaat de juiste structuur waar je flexibel mee omgaat. Hierbij respecteer je jouw grenzen.

Toon 5

De ‘boventoon’ toon 5 frequentie waarvan de scheppingskracht is *bekrachtigen*. Ben je hiermee geboren dan neem jij je eigen beslissingen. Je bent verbonden met je innerlijke autoriteit en leeft in het NU. Door jezelf vol zelfvertrouwen te laten zien en horen, heb je de touwtjes van je leven in handen.

Toon 6

De ‘ritmische’ toon 6 frequentie waarvan de scheppingskracht is *balans*. Ben je hiermee geboren dan zorg je voor evenwicht. Als je iets nodig hebt, dan regel en organiseer jij dat. Bij de organisatie zorg je voor gelijkheid tussen jezelf en de buitenwereld. Doordat je niet vasthoudt aan het oude, blijft het in jezelf stromen.

Toon 7

De ‘resonante’ toon 7 frequentie waarvan de scheppingskracht is *afstemmen*. Ben je hiermee geboren dan ben jij gevoelig en pakt makkelijk de sfeer van je omgeving op. Je bent op je best wanneer je samen met anderen bent. Vanuit verbinding met jezelf breng jij het juiste overzicht. Dit lukt je door ook open te staan voor anderen en in het NU te zijn.

Toon 8

De ‘galactische’ toon 8 frequentie waarvan de scheppingskracht is *innerlijke harmonie*. Ben je hiermee geboren dan ben jij goed in contact met jezelf. Je zorgt ervoor dat wat je denkt en doet, klopt met wat je voelt. Door te leven naar wat jij gelooft, breng je harmonie in het grote geheel.

Toon 9

De ‘solaire’ toon 9 frequentie waarvan de scheppingskracht is *realiseren*. Ben je hiermee geboren dan zorg Jij vanuit de juiste intentie voor de realisatie van een plan. Hierbij heb je veel passie, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Je werkt doelgericht totdat het einddoel bereikt is.

Toon 10

De ‘planetaire’ toon 10 frequentie waarvan de scheppingskracht is *manifesteren*. Ben je hiermee geboren dan ben jij graag bezig en brengt een plan tot uitvoering. Door uiting aan je eigen ideeën te geven, zorg jij ervoor dat het gezien gaat worden. Hierbij geloof je in jezelf en maak je het zo mooi mogelijk.

Toon 11

De ‘spectrale’ toon 11 frequentie waarvan de scheppingskracht is *bevrijden*. Ben je hiermee geboren dan kun je goed loslaten. De lastige dingen in het leven maak jij eenvoudiger. Door te vergeven en je kwetsbaarheid te laten zien, bevrijd jij je van wat je niet langer helpt. Hierbij vergeet je niet om jezelf voldoende te geven.

Toon 12

De ‘kristallen’ toon 12 frequentie waarvan de scheppingskracht is *begrijpen*. Ben je hiermee geboren dan overzie je vanuit verschillende invalshoeken het geheel. Elk verhaal heeft verschillende kanten. Je weet wat nodig is en komt vanuit samenwerking tot nieuwe oplossingen. Evalueren en uitleggen is jouw tweede natuur.

Toon 13

De ‘kosmische’ toon 13 frequentie waarvan de scheppingskracht is *aanwezigheid*. Ben je hiermee geboren dan ben je bewust aanwezig en leeft in het nu. Door je openheid ontstaan veranderingen als vanzelf. Jij geniet van het leven en weet als geen ander dat je alleen maar hoeft te ‘zijn’. Zo til je jezelf naar een hoger plan.

Welke toon hoort bij jouw geboortezegel?

Een golf van tonen ziet er als volgt uit

 1. 1 ik krijg een idee
 2. 2 ik ga de uitdaging aan
 3. 3 ik kom voor dit plan in beweging
 4. 4 ik geef dit plan mijn eigen vorm
 5. 5 ik doe het, dat is nu een besluit
 6. 6 ik regel er alles voor
 7. 7 ik stem alles op elkaar af
 8. 8 ik zie het zitten en straal dat uit
 9. 9 ik voel van binnen dat het goed gaat komen
 10. 10 ik breng het plan werkelijk tot uitvoering
 11. 11 ik vind dat het klaar is en kan het loslaten
 12. 12 ik overzie hoe alles is gegaan
 1. 13 ik geniet na en ontspan


Je ziet dat elke toon op zijn eigen manier ervoor zorgt dat je tot een plan komt. Ieder staat op zijn eigen plek van deze golfbeweging  en gaat er op zijn eigen manier mee om. Of je vooraan bent, in het midden of aan het eind van de golf, maakt dat dingen er anders uitzien....en dat het voor jou anders kan voelen....

Een beetje zoals een dag uit je leven verloopt:

 's Ochtend vroeg word je wakker en krijg je oeps....een idee (toon 1)

 's Middags merk je al dat de dag op de helft is en denk je….:  ‘O, wat gaat het snel, ik wil nog zoveel aan mijn plannetje doen......’ (toon 6)

 's Avonds is de dag voorbij, en wanneer je klus dan gedaan is, kun je het loslaten en lekker gaan slapen.... (toon 13)

Vandaag ontving ik van "Maya-wijsheid-collega" Sandra Bolte het mooie boek Tzolkind. Het is haar missie dat kinderen authentiek opgroeien, dat ze zichzelf liefhebben en accepteren zoals ze zijn. Ouders en kinderen kunnen samen de reis maken door dit mooie en helder geschreven boek. Het is een échte aanrader!

Fokje - Oktober 2017

Ontdek je kracht, je kleur, je plek

Vind niet zo gauw iets (té) gek

Stroom met jouw zonnezegelkracht,

vanuit je centrum in alle pracht.

Jonge kinderen leven van nature vanuit de Bron. Ze staan in verbinding met het grote geheel en nodigen ons, volwassenen, uit dit ook weer te doen.


Dit boek helpt je kind op een speelse manier deze verbinding te behouden. Vanuit de Tzolkin (Mayakalender) biedt het ouder en kind inzicht in je mogelijkheden en wie je bent. We zijn allemaal bedoeld om vanuit onze kracht te stralen en liefdevol met elkaar om te gaan.

Ja! Ik bestel het nu 
met afbeeldingen van Jeaan de Bont