Omarm het licht èn de schaduw in jezelf

Heel jezelf vanuit onvoorwaardelijke liefde

Innerlijk TzolKind Spel

Je bent al heel. Deze kaartenset bevat 20 oer-eigenschappen die jij ter beschikking hebt en je volledig mens zijn stimuleren. Je leeft ze vanuit de licht en schaduwkant. Ze zijn geschreven vanuit de Mayakalender (Tzolkin) die rechtstreeks in verbinding met de Bron staat. 

 • Herinner je hoe oneindig mooi, licht, krachtig en uniek je bent
 • Ontdek de kracht van intentie en ontwikkel je potentieel 
 • Omarm de zon en de schaduw in jezelf. Erken beide! Zet je zelfhelend vermogen aan
 • Leer jezelf op een dieper niveau kennen (eventueel in afstemming met de Maya dagenergie)

Prijs: 24,50 euro

Waarom het Innerlijk TzolKind Spel?

20 kaarten die vanuit het licht- en de schaduw in verbinding met je innerlijk kind staan. Waar herken jij je in? Wat is de boodschap vanuit het krachtige, zelfhelende Maya-gedachtegoed voor jou?

 • Gun jezelf deze ondersteuning in je persoonlijke groei 
 •  Ontdek je potentieel en stem je dagelijks af op een kaart voor de verbinding met het- kind-in-jezelf.
 • Heel je innerlijk kind
 • Balanceer jezelf en groei naar je puurheid, onbevangenheid en heelheid.
 • Stem je met behulp van deze kaarten af op de dagenergie van de Mayakalender
 • Zet de kaart op een zichtbare plek neer en lees de spelregels
 • Ontdek de 3 heilige regels (vragen - vertrouwen - ontvangen) van manifesteren
 • Creëer een nieuwe toekomst; creëer hemel op aarde
 • Leer te luisteren naar de behoeftes van je innerlijk kind
 • Ontdek de werking van de cyclische tijd
 • Vanuit het samenspel tussen je licht- en schaduwkant heb je de sleutel in handen tot een diepe innerlijke transformatie
 • Te gebruiken door ouders, jongeren, scholen en hulpverleningsinstanties
 • Prijs: 24,50 euro (incl. BTW)

#1: de rode kaarten

   Horen bij de windrichting van het oosten

Staan voor beginnen

De zonnezegels: Rode Draak, Slang, Maan, Hemelwandelaar en Aarde brengen je de ideeën uit het oosten. Ze zorgen ervoor dat je aan een projecten, plan en ideeën kunt beginnen. Ze zorgen voor de juiste impuls en brengen de boel in beweging.

#2: de witte kaarten

 Horen bij de windrichting van het noorden.

Staan voor verfijnen

De zonnezegels: Witte Wind, Wereldoverbrugger, Hond, Tovenaar en Spiegel brengen je de verfijning uit het noorden. Zij zorgen ervoor dat je fijne aanpassingen (details) aan je idee kunt brengen waardoor ze mooier worden.

#3: de blauwe kaarten

Horen bij de windrichting van het westen

Staan voor veranderen en omzetten

De zonnezegels: Blauwe Nacht, Hand, Aap, Adelaar en Storm brengen je de kracht van verandering uit het westen. Met hen ga je echt iets maken van je idee. Je gaat het omzetten naar iets nieuws. Ze brengen  transformatie; licht in de duisternis.

#4: de gele kaarten

Horen bij de windrichting van het zuiden

Staan voor rijpen en oogsten

De zonnezegels: Gele Zaad, Ster, Mens, Krijger en Zon brengen je de kracht van opbloeien en rijpen uit het zuiden. Iedereen kan nu zien wat jouw idee was. Het is klaar en je draagt het uit. Je kunt nu ‘oogsten’ en ervan genieten.

Ontwikkel je potentieel

De Maya’s praten in hun kalender, de Tzolkin, naast kleuren ook over zonnezegels en tonen. Deze kalender verbindt je met de HUNAB K’U, dit is de bron in het universum waar alle energie vandaan komt en weer naartoe gaat. Dit gaat via de zon. Vandaar ook de naam ‘zonnezegels’.

 • Er zijn 20 zonnezegels: van elke kleur zijn er 5. 
 • Elke zonnezegel staat voor een oer-eigenschap (archetype) die jij bezit. 
 • Elke zonnezegel bevat een lichte- en schaduwkant; een kant die hoort bij je puurheid - en bij je persoonlijkheid (ego).
 • De schaduwkant hoort bij het-gekwetste-kind-in-jezelf. De lichte kant hoort bij het pure-onbevangen-kind-in-jezelf.
 • Ze willen er graag allebei zijn :)
 • Met als doel dat je het licht van elke zonnezegel (combinatie) in jezelf integreert. Je hebt dan HEEL.

Ontdek de boodschap van je emoties.

Luister naar de stem van je ziel. 

Een voorbeeld van een kaart

met de beschrijving van de lichte kant in kleur, en de beschrijving van de schaduwkant op de kop in het wit.

Heilige Spelregels voor Manifesteren

1. Maak jezelf stil. Visualiseer dat je meer bent dan je lichaam. Maak je bewustzijn groter. Groter dan jezelf, je huis, je dorp, je land, de wereld… Rek het uit zover je kunt.

2. Verlaag je weerstand. Accepteer (tegenstrijdige) gedachten. Stel jezelf een vraag, bv: Wat heb ik nu nodig?

3. Trek een kaart. Verbind je met de tekening (die brengt je rechtstreeks in verbinding met de Bron). Lees de tekst bij het Lichtkind (je pure zelf) en het Schaduwkind (je niet-zelf).

4. Accepteer de gevoelens en gedachtes die bij je binnenkomen.

5. Vraag de Kosmos om hulp, bv. ‘Ik zoek en verlang naar zelfvertrouwen (kies een woord of zin van het Lichtkind). Wil je tot mij komen?’

6. Ontvang! Hoe en wanneer je je verlangen ontvangt is onbekend. Dit bepaalt de Kosmos. Dat je het ontvangen zult, is echter zeker! Open je, ontspan, maak voldoende tijd voor jezelf vrij en leef aandachtig in het NU. Welke synchroniciteiten zijn er? 

Je bent precies goed zoals je bent

De kaart van de 'Gele Zon' is verbonden met de Christus energie. Straal vanuit compassie en onvoorwaardelijke liefde je licht uit over jezelf en anderen.

Over het spel

De behoeftes van jouw innerlijk kind komen lang niet altijd overeen met jouw agenda. Spelen met de Innerlijk TzolKind kaarten is juist voor volwassenen een hele uitdaging. Zo kun je bijvoorbeeld als Rode Slang (geboortezegel) wel aan het trainen zijn voor de halve marathon, maar kan het zijn dat je innerlijk kind heel andere behoeftes heeft vandaag. De Kosmos ondersteunt je met name wanneer je:

 • Zorgt voor voldoende rust in je leven
 • Positieve intenties uitzendt
 • Dagelijks afstemt op het Lichtkind in je
 • Erkent dat het Schaduwkind bij je hoort
 • Begripvol en oordeelloos omgaat met de situaties en gebeurtenissen in je leven
 • In je persoonlijke ontwikkeling speels, nieuwsgierig en onbevangen de boodschap van je emoties verstaat.
 • Minder vanuit wilskracht handelt, meer vanuit verlangen gaat ‘zijn’.


Een Tzolkinronde duurt 260 dagen. Door jezelf hierop dagelijks af te stemmen, trek je een nieuwe toekomst aan. Vanuit het nu wordt het effect zichtbaar van jouw aandacht en intenties tijdens een nieuwe Tzolkin-ronde. Tzolkind verenigt dag en nacht, licht en donker, kracht en zwakte. Ook voor jou is het mogelijk om de hemel op aarde te creëren. Ook voor jou is het mogelijk dat je samen met je kind liefdevol opgroeit.

In lak'ech: 'Ik ben een andere jij'

De kaart van de 'Witte Spiegel' is verbonden met de Mayabegroeting; het eenheidsbewustzijn. Vanuit de lichte kant ben je helder, hak je makkelijk een knoop door en laat je oordelen los.

Wat wordt bedoeld met het 'het innerlijk kind'?

‘Het innerlijk kind’ is een term die bij volwassenen wordt gebruikt voor je emoties die je, toen je jong was, niet aankon en hebt moeten verdringen. Het is belangrijk dat je deze emoties in jezelf niet langer wegdrukt want zo blijven ze juist bestaan. Ze hebben het nodig om er te mogen zijn. Dus wanneer je snel boos wordt, is dit jouw innerlijk kind dat vroeger niet boos heeft mogen zijn. Herken deze boosheid en zie het onder ogen.


Wat zit jou dwars? Waar is het kind in jou in de knel geraakt? Geef het een gezicht en laat het aan het woord. Nodig het uit zijn of haar emoties uit te drukken. Laat het voluit boos, bang, onzeker of droevig zijn. Ontferm je daarna als een moeder over dit verwonde kind. Omring het met begrip en compassie.

Het kind dat worstelt met de donkerste emoties in je – en in die zin je schaduwkant vertegenwoordigt – kan je terugleiden naar de lichte kant van jou. Daar waar je kracht en liefde liggen. Het kind-in-jou vraagt je zijn boodschap te begrijpen. En als je het samenspel tussen je schaduw- en licht kant verstaat, heb je de sleutel in handen tot een diepe innerlijke transformatie.

De innerlijk kind kaarten vind ik boven verwachting mooi. Een heel bijzondere uitstraling. Ook duidelijke omschrijvingen. Als je de kaart draait zie je a.h.w. ook een gevende en ontvangende hand. Ik leg de kaarten boven mijn levenspad. Zo wordt het mooi aanschouwelijk.

Hendrien Plat - Juni 2018

20 kaarten met een boodschap voor je ziel

Deze kaartenset bevat 20 oer-eigenschappen die jij ter beschikking hebt en je volledig mens zijn stimuleren. Je leeft ze vanuit het licht of de schaduw. Ze zijn geschreven vanuit de Tzolkin die rechtstreeks in verbinding met de Bron staat. Door jouw ervaringen in je leven ben je vaak vergeten hoe oneindig mooi, licht, krachtig en uniek je bent. Het kind-in-jou wil niets liever dan dat je dit weer gaat herinneren! Het laat je d.m.v. zijn emoties weten wat jij nodig hebt.


Waar verlangt jouw innerlijk kind naar?


Deze kaarten zijn te gebruiken:

 • thuis door ouders, jongeren en kinderen
 • op school door leerkrachten, intern begeleiders en leerlingen
 • in therapeutische en coachingssessies
 • voor iedereen die zichzelf, vanuit het eenheidsbewustzijn, beter wil leren kennen